Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας


Πόσα χρωστάει ο κ. Βοσκόπουλος, γνωστός τελευταία και ως υπουργικός σύζυγος; Πέντε εκατομμύρια.
Και λοιπόν; Προς τι ο θόρυβος; Γιατί ενοχλεί η βασιλική ασυλία ανθρώπων τέτοιου είδους; Γιατί οι ιερεμιάδες των ΜΜΕ παίζουν αυτό το γαϊτανάκι της υποκρισίας; Γιατί το πόπολο, όπως λένε τον χύδην λαό στην πατρίδα της κ. Γκερέκου, αγανακτεί εμφατικά; Τα χρωστούμενα είναι το πρόβλημα ή μήπως το περιεχόμενο και η κουλτούρα του ίδιου "λαού" που ανέδειξε το ίνδαλμα Βοσκόπουλος και - μεσούσης της χούντας- το αποθέωνε σε μπουζουκομάγαζα και ψευτοϊλουστρασιόν ταινίες;
Ποιος έκανε "άρχοντα" τον άνθρωπο της καψουρόπιστας; Ποιος του έδωσε τη δυνατότητα να έχει τέτοια τρελά έσοδα και - το σημαντικότερο - τέτοια δημόσια εικόνα ώστε να μπορεί να παίζει την διελκυστίνδα με την εφορία τα τελευταία δεκαεφτά χρόνια; Ποιος, ποιοι εγκυρώνουν το τίποτε, το μηδέν, το πολιτιστικό σκουπίδι; " Λαϊκός βάρδος" ποιανού λαού; Αυτού που του αξίζει.
Πάει και η πολυθρύλητος σεμνότης της Ελληνίδος βοσκοπούλας. Πάνε και τα σεγκούνια, τα υποκάμισα και οι εμπροσθέλες. "Τσεμπέρ ε ποδέ έδε γγούνε εδέ κεμίσι νε κεντήμ εδέ φλουρέ"*, πάει το όνειρο της γριάς μάνας της Φλώρας να τη δει στολισμένη νύφη. Η κολαϊνα με τα φλουριά παρέλκει να φορεθεί. Κατατέθηκε για την αγορά του ακινήτου στο Λιστόν και η βλαχοπούλα της ιστορίας μας ξεπροβάλλει από τη μαύρη λίμο της συλλογικής ονείρωξης τεντώνοντας της ζαρτιέρες της. Να χαρώ την υπουργό. Να χαρώ τον πολιτισμό.
Η ονομαστική μείωση των ετήσιων αποδοχών μιας δασκάλας με εικοσιπέντε χρόνια υπηρεσίας είναι 3.000 ευρώ. Κι αυτό δεν είναι το οφθαλμόλουτρο του Play Boy. Είναι σκληρή τσόντα.

* Παπαδιαμάντης Αλέξανδρος, Η Βλαχοπούλα

3 σχόλια:

Ανεράιδα είπε...

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση, συμφωνώ απολύτως! Ποιος και με ποιους μηχανισμούς του έδωσε τη δυνατότητα να κλέβει χωρίς να τιμωρείται;; Και πόσοι τέτοιοι είναι ακόμα;; Και το κυριότερο, πώς αντιδρούμε εμείς απέναντι σε όλα αυτά;...Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα!!

VARALIS είπε...

Το κακό είναι οτι και ο Βοσκόπουλος δεν θα πληρώσει και η Γκερέκου θα αναλάβει κανένα δημόσιο οργανισμό ώστε να βγάζει τα διπλά. Ελπίζει κανείς σε καθαρότητα; Συνιστώμενη (επ)ανάγνωση του Λεμπέση Η σημασία των βλακών στον δημόσιο βίο.

Ανώνυμος είπε...

Πέρασαν 4 χρόνια από την ανάρτηση. Σήμερα εν έτει 2014 τα πάντα ξεχάστηκαν και η κ.Βοσκοπούλου πάλι υπουργός. Αυτά συμβαίνουν στο Ελλαδιστάν. Έχουμε καταντήσεινα είναι ο Έλληνας συνώνυμο της ντροπής

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails