Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

'Η παπάς ή ζευγάς

Διαπιστωμένο : Ή θα πλέκει κανείς ή θα μπλογκάρει. Θα μου πείτε, το χειμώνα προλάβαινες και τώρα όχι; Θα σας πω με τη σειρά μου για τη γλυκιά ραστώνη του καλοκαιριού και τα χιλιάδες άλλα πράγματα που πρέπει να πάρουν σειρά τώρα που το σχολείο αργεί. Και βεβαίως το πλέξιμο είναι ένα από αυτά. Ραπόρτο λοιπόν:
Το γαλάζιο αζούρ με την κουκούλα τελείωσε, χωρίς να με αφήσει και πολύ ευχαριστημένη. Το νήμα Lucente που χρησιμοποίησα είναι κάπως χοντρό και δεν κολακεύει ιδιαίτερα. Το "πέσιμο" του πλεκτού, στο οποίο και ποντάριζα για να ισοφαριστεί το πάχος του νήματος, δεν κατέφερε και σπουδαία πράγματα. Έμαθα όμως καλά την κατασκευή της κουκούλας,






βοηθούντος και του poncho loco της θυγατέρας που τελείωσε την άνοιξη και δεν το έδειξα. Ιδού λοιπόν:



Τελείωσε επίσης και το μαύρο τοπ , το λεγόμενο της Ιωσηφίνας.

Από το INTERWEAVE KNITS του περσινού καλοκαιριού.
Αρχινισμένο τότε, περίμενε στη ντουλάπα την ολοκλήρωσή του. Τέλειο. Ικανοποιητικότατο το νήμα CHANCE της ADRIAFIL. Αυτό άλλωστε είχε φανεί από το περυσινό καλοκαίρι όταν το πρώτο "Βοναπάρτιο" τοπ, σε γκρι αρζάν CHANCE, είχε πλεχτεί με πλήρη επιτυχία. Είναι από τις περιπτώσεις όπου η υποκατάσταση του νήματος που προτείνει το περιοδικό γίνεται σωστά και αυτό βεβαίως συμβαίνει όταν καταφέρνω να αποτινάξω την τεμπελιά μου και να φτιάξω ένα καλό δείγμα πριν αρχίσω. Υπόσχομαι να δείξω σε προσεχές ποστ την κατασκευή δείγματος και τη χρησιμότητά του.
Επόμενη πλεκτική περιπέτεια:


Ένα σταυρωτό τοπ που είδα στο INTERWEAVE KNITS το καινούριο, αλλά δυστυχώς πρόκειται για διαφήμιση. Οδηγίες γιοκ. Στο Αμερική, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο και γενικά στον (πλεκτικά) πολιτισμένο κόσμο οι εταιρείες νημάτων κυκλοφορούν βιβλιαράκια κάθε σεζόν με καινούρια σχέδια για τα δικά τους βεβαίως νήματα. Στο Ελλάδα, όπου είναι γνωστό ότι πλέκουν μόνον οι γριές, τέτοιες ντελικατέτσιες είναι άγνωστες. Καναδύο περιοδικά με κλοπηράιτ σχέδια, ελάχιστη διαδικτυακή κίνηση και ολόκληρη Θεσσαλονίκη ένα μαγαζί της προκοπής για νήματα. Τα έχουμε ξαναπεί.
Για το Sleeveless Wrap Top της Blue Sky Alpacas που μου γυάλισε, έφαγα τον τόπο. Δεν τα πάω καλά με τις on line παραγγελίες. Θα μου πείτε, τόση ανάγκη πια οι ακριβείς οδηγίες; Με το μάτι, δε γίνεται; Πως, γίνεται. Αλλά οι κουτόφραγκοι δημοσιεύουν κάθε φορά τεχνικές πληροφορίες για το πλέξιμο πολύτιμες για κάποια σαν κι εμένα που πλέκει με την αφοσίωση και την ακρίβεια κάποιας επιστήμης που δεν μπόρεσε αλλιώς να θεραπεύσει. Βρήκα λοιπόν -ω, ο θαυμάσιος νέος κόσμος του διαδικτύου - την pinkrosecottage που έχει ξεκινήσει το project στο θαυμάσιο σπίτι της ,στον Καναδά νομίζω ,και την θερμοπαρακάλεσα να στείλει τα φώτα της. Για να δούμε...
Και επειδή μυαλό δε βάζω εύκολα(αλλά και σιχαίνομαι τα αχρησιμοποίητα νήματα στη ντουλάπα) μαντέψτε ποιο νήμα προορίζω για το κρουαζέ αυτό... Ναι, βεβαίως, το μαύρο Lucente που μου έχει ξεμείνει από- δε -θυμάμαι- πότε. Είμαι περίεργη να δω τι δε θα πάει καλά αυτή τη φορά. Και αν αναρωτιέστε γιατί επιμένω να δημοσιεύω τα νήματα που χρησιμοποιώ σας λέω ότι το κάνω για τη σπάνια πιθανότητα να βρεθεί πλέκτρια που να μπλογκάρει και να είναι και από τη Σαλονίκη και να ψωνίζουμε και από το ίδιο μαγαζί. Και έτσι να ανοίξει κάποια συζήτηση. Αστείο, ε; Dum spiro spero.

6 σχόλια:

Σοφία Αρμελινιού είπε...

Καλή μου sobraluz τόσο καιρό σε έχασα, αλλά έχεις δίκιο...Κι εγώ αυτή την εποχή με το ζόρι κραιιέμαι. Αλλά το άτιμο το διαδίκτυο είναι καλή παρέα...σκοτώνει το χρόνο. Βέβαια, από τότε που μπλογκάρω, έχω μειώσει το διάβασμα. Χμ!!! Ευτυχώς τον Αυγουστο στη Σίφνο δεν θα έχω σύνδεση, οπότε θα κάνω άλλα πράματα...
Τώρα για τα έργα σου ό,τι και να πω είναι λίγο. Εσύ έχεις αναγάγει το πλέξιμο σε επιστήμη. Νομίζω ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα με τις μαγικές σου βελόνες. Άσε που έχεις το χάρισμα να περιγράφεις τα πάντα με τρόπο μαγικό.
Καλή συνέχεια στα πλεκτά σου.

Μου άρεσε πολύ το σκούρο αμάνικο.

Μπράβο σου!

creationsbyeve είπε...

Κι εγώ που νόμιζα ότι έφυγες για διακοπές!!Εσύ μεγαλουργούσες με τις βελόνες όμως! Υπέροχη η μπλούζα με την κουκούλα και ονειρικό το τοπ!Συγχαρητήρια!!!!!
Εύχομαι να σου στείλει η pinkrosecottage τις οδηγίες για το κρουαζέ που έβαλες στο μάτι!Είναι όντως πολύ όμορφο.. Αν θέλεις μπορώ να ψάξω τα σχέδια μου μήπως σου βρω κάτι παρόμοιο, νομίζω ότι στο τελευταίο τεύχος της Verena είχε κάτι σε κρουαζέ.
σε φιλώ

Σοφία Αρμελινιού είπε...

Kαλημερα!

Αααααααχχ!

Πέρασα όλο το βράδυ χθες (καλά, δεν ξενύχτησα κιόλας!!!)χαζεύοντας μέσα στο pinkrosecottage, καθώς και στα other knitters που παραπέμπει....Τι ωραία σχέδια, τι ωραίες δουλειές! Εσύ και η Εve μπορείτε να πλέξετε τα πάντα. Ζηλεύω πολύ...

Κάθε φορά που μπαίνω σε τέτοια blog εκτυπώνω ένα σωρό σχέδια, ενθουσιάζομαι και θέλω να τα πλέξω ό λ α αμέσως,τα "μελετώ" συνέχεια και σιγά σιγά εγκαταλείπω την ιδέα γιατί συναντώ δυσκολίες....Σνιφ!!! Βέβαια, προχωρώ ακάθεκτη. Έτσι κι αλλιώς πλέκω για την πλάκα μου και για να ...νευριάζω τους φίλους μου που με κοροϊδεύουν...Είναι όπως τα λες: στην Ελλάδα το πλεκτό και το εργόχειρο γενικότερα παραπέμπει στην τρίτη-τέταρτη ηλικία, θεωρείται κατάλοιπο του παρελθόντος και βέβαια θυμίζει την κάλτσα του στρατιώτη!!

Και μη χειρότερα!

Α, δε σου είπα για την περιβόητη μπλούζα που έπλεξα με το παλιό νήμα! Πρώτον ξέβαψε και δεύτερον νομίζω ότι ξεχείλωσε κομμάτι...δεν πειράζει, περιπέτειες!!!

(Θα αντιγράψω το ίδιο σχόλιο και στην EVE.)

Πολλά φιλιά

sombraluz είπε...

@ twinkle: Μην απογοητεύεσαι. Η αφεντιά μου πλέκει από τα ΄80 και ακόμη μαθαίνει από τα λάθη της που είναι πάμπολλα, σε βεβαιώνω. Εκείνο που έχω κατακτήσει, μετά τόσα χρόνια και τόσα... λάθη, είναι ό,τι δηλώνει η λεξούλα fearless που έχω και φιγουράρει στο blog.Δε διστάζω να ριχτώ στην πιο εξωφρενική πλεκτική περιπλάνηση, όσο δύσκολο και να μου φαίνεται το σχέδιο. Σε αυτό με βοήθησε πολύ η ανάγνωση των αγγλόφωνων περιοδικών. Εκεί πράγματι το πλέξιμο ΕΙΝΑΙ επιστήμη. Αν έχεις τη δυνατότητα κάνε το κι εσύ. Θα ανακαλύψεις ένα νέο (πλεκτικό) κόσμο.

sombraluz είπε...

@ eve: Ευχαριστώ. Αν δε σου είναι δύσκολο. Όλα τα σχέδια με ενδιαφέρουν. Εσύ, που είσαι τόσο δημιουργική και καλού γούστου, καταλαβαίνεις τη σημασία της αναζήτησης.

creationsbyeve είπε...

φίλη μου αύριο το πρωί φέυγω για μίνι διακοπές, μόλις γυρίσω την άλλη εβδομάδα θα το έχεις :-)
φιλιά

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails