Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Ζώα

`








Συμπέρασμα: Δε χρειάζεται να φοράτε γούνες, αν θέλετε οπωσδήποτε να μοιάζετε κι εσείς Sex and the city. Διότι κάπου θα παραμονεύει η μουρλή ακτιβίστρια με τη μπογιά ανά χείρας. Ρεζιλίκια πράματα. Instead of this, να τι μπορείτε να κάνετε:


Η "Πολική μου αρκούδα". Σχεδόν δυο κιλά μαλλί, βελόνες νούμερο εφτά. Ζεστό και άνετο. Η μαγεία της απλότητας. Το φορώ όπως η Σαμάνθα. Είμαι η Σαμάνθα.

Δέκα πόντοι φάρδος το ρεβέρ. "Καλά 'ναι τα φαρδομάνικα, μα για τους δεσποτάδες." Τι να θέλει να πει ο απλός, πλην, σοφός λαός; Ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά; Αδιάφορο. Το φορώ και είμαι η Σαμάνθα. Ή, τουλάχιστον, σχεδόν.

Ετέρα nouveaute που δοκιμάστηκε σε αυτό το project, μετά το κόλπο της "υγρής" ένωσης : Οι ραφές έγιναν με το βελονάκι του crochet. Πεντακάθαρο αποτέλεσμα. Η παλτουδιά μπορεί να ανεμίζει θριαμβευτικά στους γρανίτες της Τσιμισκή. Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη.

15 σχόλια:

antigoni είπε...

το τραγελαφικό του όλου θέματος είναι πως ακτιβίστρια και μάλιστα από τις πιο ένθερμες και φανατικές, είναι η Μπριζίτ Μπαρνώ.
Η εν λόγω διάσημη ηθοποιός αφού σε όλη τη ζωή της φόρεσε τις πιο σπάνιες γούνες, καμαρώνοντας σα γύφτικο σκεπάρνι, για την μοναδικότητα των γούνινων παλτό της - που σημειωτέον τα περισσότερα ήταν μάξι και λοξά (φαντάσου πόσα ζώα κατασφαγιάστηκαν για να φορέσει το παλτό τους το εν λόγω ζώο) και μάλιστα ζώα που τελούν υπό εξαφάνιση- μετά με την επιφοίτηση του ακτιβιστικού πνεύματος, (θεός να σώσει) θυμήθηκε πως πρέπει να σωθούν τα ζώα αυτού του πλανήτη και πως δεν έχει καμμία άλλη το δικαίωμα να πέσει σε τέτοιου είδους λάθη. Άλλωστε αυτή πάντα είχε την δυνατότητα να είναι στη μόδα και τώρα φοριέται πολύ ο ακτιβισμός. Τα γουνάκια στην κυρία από μένα.... ε ρε ξύλο που το θέλουν μερικές!!....
Ξέχασα, αυτές τώρα είναι οπαδοί της συνθετικής γούνας, για να μην βλάπτουν τα ζώα, το περιβάλλον το ρώτησαν, που για να διαλυθεί μια συνθετική γούνα θέλει πάνω από 400 χρόνια ανάλογα με το υλικό που είναι φτιαγμένη;

ζούρλα σε όλο της το μεγαλείο

πότε θα ανοίξει αυτή η γη και θα μας καταπιεί, και δεν θα χορτάσει τόσα που της κάνουμε....

άσε πάλι τις ακτιβίστριες που ντυμένες από πάνω μέχρι κάτω- μέχρι και βρακί συνθετικό φορούσαν, μη μου πειτε πως το στριγκ τους ήταν βαμβακερό θα πεθάνω- μοίραζαν φυλλάδια για την σφαγή των γουνοφόρων ζώων....
ακτιβισμός και ψευτοκουλτούρα, χαβαλές να γίνεται...

πουαντερι είπε...

Μάλλον πιο καλη και απο την Σαμανθα γιατι το δικο σου ειναι μοναδικο και χειροποιητο.
Καθε ποντος και μια σκεψη δεν ειπαμε;!
Ειναι τελειο, μου αρεσει πολυ!!!
Με γεια σου!!!!!!

sombraluz είπε...

@ antigoni: Και όμως, θα ανοίξει η γη. Ήδη έχει αρχίσει. Η λεηλασία της στηρίζει τον κόσμο που ξέρουμε, τις σχέσεις των ανθρώπων, ό,τι λέμε "σύστημα". Ούτε εγώ πιστεύω ότι θα σταματήσει με ακτιβιστικές ενέργειες.

sombraluz είπε...

@ πουάν : Σχεδόν μοναδικό. Στο Raverly βρήκα άλλες 14 εκτελέσεις του ίδιου πατρόν, με παραλλαγές. Αλλά και αυτό το γεγονός έχει το γούστο του. Βλέπεις την ερμηνεία ενός σχεδίου από κόσμο και κοσμάκη. Όσο ζω μαθαίνω.
Ευχαριστώ.

olivetreegirl είπε...

Είναι τέλειο!!! Έπαθα πλάκα! Είδα την ανάρτηση σου χτες το βράδυ και όταν κοιμήθηκα το είδα στον ύπνο μου! Δεν σου κάνω πλάκα, γινότανε λέει μια έκθεση και το είχες φέρει και το έπιασα και ήταν τόσο απαλό... Μάλλον κατάλαβες ότι μου άρεσε πολύ? Πρέπει όμως να κόστισε μια περιουσία να φτιαχτεί!

sombraluz είπε...

@ ελίτσα: Διαδικτυακώς κοκκινίζω... Είναι ένα από τα ευκολότερα πλεκτά που υπάρχουν και δεν περίμενα να γίνει τόσο εντυπωσιακό. Το πατρόν προέρχεται από το VOGUE KNITTING και είναι του σχεδιαστή Pierrot. Όσο για το κόστος του, δεν το λογαριάζω πάνω από 60-70 ευρώ. Η χάρη του πλεξίματος, ε;

Alexandra είπε...

Πολύ αστείο! Την είδα πρόσφατα την ταινία. Το δικό σου είναι καλύτερο γιατί είναι οικολογικό και χειροποίητο. Και από κοντά, ακόμα πιο εντυπωσιακό από τις φωτογραφίες!

sombraluz είπε...

@ alex: Καλώς την Αλεξάνδρα!
Είσαι μάλλον το νεαρότερο μέλος της ελληνικής παρέας που πλέκει on line. Και πλέκεις με όρεξη και γούστο. Τι καλά!

Δημιουργία είπε...

Πανεμορφη η ζακετα και πρεπει να ειναι ζεστη και ανετη.Γεια στα χερια σου.

elie είπε...

Είναι απλά καταπληκτική η δουλειά που έκανες! Εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

sombraluz είπε...

@ Δημιουργία: Α, ναι!

sombraluz είπε...

@elie: Ευχαριστώ πολύ.

Σοφία Αρμελινιού είπε...

Ό,τι κι αν πω θα'ναι λίγο γι αυτό το υπέροχο κομμάτι!!!

Το ονειρεύομαι ήδη σε καφέ σοκολατί (για ευνόητους λόγους αποφεύγω το λευκό).

Γεια στα χέρια σου και χαρά στην υπομονή σου!

Εύχομαι να είσαι καλά.

Φιλιά

Roadartist είπε...

Pote egine auto?????????

..den eixa idea!! Pantws mou arese emena auto pou ekane ekeinh i aktivistria ...

creationsbyeve είπε...

Υπέροχο το μαντώ!!μπράβο!!! και άκρως οικολογικό ;)
Μπορεί να μην έχει περίπλοκα σχέδια, έχει όμως την σφραγίδα του χειροποίητου και αυτό το κάνει μοναδικό και ανεκτίμητο!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails