Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Σβήσε το σκοτάδι

Είναι απάτη. Είναι η Μεγάλη Συσκότιση. Είναι λαϊκισμός. Είναι απλούστευση. Είναι ασπιρίνη για τον καρκίνο.
Είναι η ενίσχυση των διάφορων αγράμματων, μη-κυβερνητικών, μη- κερδοσκοπικών μαγαζιών, που αποτελούν το νέο κατεστημένο. Είναι η νέα εξουσία που κερδίζει τη μάχη, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει ρουθούνι.
Είναι η καινούρια συναίνεση στην καταλήστευση του κόσμου. Είναι η νέα υποκρισία που μιλά για την απογύμνωση του περιβάλλοντος, διχοτομώντας την κοινωνία.
Η κατάσταση του περιβάλλοντος είναι το αποτέλεσμα της οικονομικής δραστηριότητας των ανθρώπων. Μπορεί να αλλάξει η σχέση τους με το περιβάλλον, αν δεν αλλάξουν οι παραγωγικές σχέσεις που τη στηρίζουν; Το καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής είναι το μοναδικό υπεύθυνο για το στράγγισμα των φυσικών πόρων. Αλλάξτε το, αν έχετε τα κότσια.

Η Ελλαδίτσα της μικροαστικής αμορφωσιάς, της πελατείας των βουλευτών, της τζιπούρας και της μεζονέτας, των σκυλάδικων και της αρπαχτής, η Ελλάδα των παρελάσεων και των αυθαίρετων, η κοινωνία η τελευταία στην ανάγνωση εφημερίδων και βιβλίων απ' όλες της Ευρωπαϊκές, αυτή που δε συμμαζεύει τα χάλια της γιατί τη βολεύουν, είναι παγκοσμίως πρώτη σε δηλώσεις συμμετοχής. Και με τρομάζει περισσότερο τώρα, που διαθέτει "οικολογική ευαισθησία" και απολιτική προθυμία.
Μη συμμετέχετε. Απειθαρχείστε στη μόδα της μεταμοντέρνας υποκρισίας. Η λύση είναι αλλού. Ψάξτε την.



8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

no comment...

ανάψτε τα φώτα διαβάστε-διαβάστε να ξεστραβωθείτε, μην πέφτετε στην παγίδα, με το απόλυτο σκοτάδι σας βυθίζουν στο σκοτάδι και υπάρχει περίπτωση να πέσετε στο λάκκο με τα κολ.......α

Ανώνυμος είπε...

που να βρούμε τη λύση???

olivetreegirl είπε...

Αυτό που σκεφτόμουνα εγώ παρακολουθώντας αυτή την καμπάνια είναι το εξής: Καλούμαστε να σβήσουμε τα φώτα μας στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδος. Αυτό σημαίνει ότι στην Αμερική θα είναι μεσημεράκι (άρα καμία ανάγκη τεχνιτού φωτισμού) και στην Κίνα θα είναι περίπου μία το ξημέρωμα (και ο κόσμος θα κοιμάται, μάλλον με τα φώτα σβηστά έτσι κι αλλιώς). Η επιλογή των δύο χωρών δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για δύο χώρες που έχουν από τις μεγαλύτερες καταστροφικές συμβολές στο περιβάλλον... Τα συμπεράσματα δικά σας.

IZA είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Το γελοίον του πράγματος: H συναυλία του Skai που καταναλώνουν του κόσμου την ενέργεια για να γιορτάσουν τη συσκότιση.

ηλακάτη είπε...

συσκότιση στην Ελλάδα του λιθάνθρακα, στην Ελλάδα που ο ήλιος και ο αέρας της θα μπορούσαν να κινήσουν όλα τα Βαλκάνια, αλλά ως πηγές ενέργειας είναι παντελώς άγνωστες στις κυβερνήσεις της που εθελοντικά αλληθωρίζουν προς αυτήν και σκέφτονται ΣΟΒΑΡΑ την πυρηνική ενέργεια σε τόπο σούπερ σεισμογενή, στην Ελλάδα που αντί να στρέψει όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας τις στρέφει αναγκαστικά στο πανάκριβο φυσικό αέριο που δεν είναι και τόσο αθώο

η Ελλάδα χαίρεται ως μωρά παρθένος για την ωριαία συσκότιση που ίσως την βοηθήσει να κοιμηθεί λίγο ακόμη ώστε να ξεχάσει τα πραγματικά της προβλήματα και την αιτία του κακού,
ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΕΛΛΑΔΑ

είσαι και συ κουρασμένη σα την ηγεσία σου

πρόσεξε μόνο μην ξυπνήσεις απότομα από τον ΕΦΙΑΛΤΗ που καραδοκεί

sombraluz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
sombraluz είπε...

@προς όλους: Χαίρομαι που συμφωνείτε. Ίσως μπορούμε να αντισταθούμε στο νέο φασισμό.

Nomad είπε...

Ηθελα να αφήσω ενα σχόλιο για την παγκόσμιθα μέρα του ύπνου, αλλά περασε.

:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails