Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Nessuna speranza?

`
Αύριο απεργία.
Για όλα.
Για την ξεδιαντροπιά και την αδικία.
Για τη μοιρασιά της λείας στις τράπεζες.
Για τη σκανδαλώδη εύνοια στους κομπραδόρους μαντράδες που εισάγουν τα αυτοκίνητα. (Κατά τα άλλα σύσσωμο το ελληνικό κράτος και οι πολιτικοί στήριξαν την ανοησία που ονομάστηκε Μέρα της Γης).
Για τα Βατοπέδια και τα σκάνδαλα της άγονης γραμμής.
Για τα πλέιστέισον και τους κουμπάρους.
Για τη χωριατιά και την αμορφωσιά που κυβερνούν.
Ακόμη και γι αυτό το καταπληκτικό που κυκλοφορεί από χτες , ότι θα πρέπει κάθε δημόσιος υπάλληλος να πληρώσει, άπαξ, εισφορά 600 ευρώ για να στηρίξει το ασφαλιστικό μας ταμείο.
Δουλεύω 23 χρόνια και πληρώνω αδιαλείπτως. Θα σας έλεγα ότι δεν έχω φοραδιαφύγει ποτέ, ούτε δεκάρα, αλλά θα το θεωρήσετε πρωταπριλιάτικο αστείο. Που είναι ,λοιπόν, τα χρήματά μου; Ήδη είμαι σχεδόν ανασφάλιστη. Η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους είναι μπροστά μας. Τη βλέπουμε ή ελπίζουμε ακόμη να τη βολέψουμε ο καθένας στη (χρεωμένη) φωλίτσα του και στις ψευτοδιακοπές που έρχονται;
Σαν τον ελεύθερο επαγγελματία, που ήρθε και πήρε το πλυντήριό μου για επισκευή πριν λίγο. Καλοβαλμένος και σκληρά εργαζόμενος, τόσο απελπιστικά μπερδεμένος στη σκέψη και τα επιχειρήματα που βρώμαγε ψέμα, υποκρισία, άγνοια και προκατάληψη.
Μα πάνω απ΄όλα, απεργία γι αυτούς τους "συναδέλφους" που δεν απεργούν.
Για ένα απελπισμένο πείσμα, για το αυτονόητο, για όσα δε θέλουν να δουν και με την άρνησή τους αυτή κόβουν κι από μένα και από τα παιδιά μου το μέλλον και τον αέρα που αναπνέουμε. Για την υποκρισία τους, την αδιαφορία, την ανοησία, το τραγικό τους χάλι που αυτάρεσκα το περιφέρουν σε αγυές και οδούς.
Για την αδυναμία να αναγνώσουν την πραγματικότητα και ας επιμένουν να πιστεύουν ότι διδάσκουν γραμματισμό στα παιδάκια του κόσμου, τρομάρα τους.

Στη Γαλλία πριν λίγες μέρες κάτι λίγα εκατομμύρια βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν. Τα ποσοστό των δασκάλων που απεργούν στο σύλλογό μου, σε μια από τις προνομιούχες περιοχές της Θεσσαλονίκης, είναι 13%.
Καληνύχτα σας.

9 σχόλια:

πουαντερι είπε...

Ενα θα σου πω!
Ο αντρας μου πριν λιγες μερες πηρε βαθμο(λογω χρονων στην υπηρεσια) και χωρις ερωτηση δευτερη του κρατησανε απο τον μισθο σε τρεις δοσεις 800!ευρω.
Λες και τον ηθελε τον "βαθμο" και θα τον πληρωσει κιολας, και δεν εφτανε αυτο! οταν πηγε να παρει τα διακριτικα για να τα βαλει στην στολη τα πληρωσε και αυτα!!!

Αυριο ομως απεργια δεν μπορει να κανει και θα ειναι εκει , να συμφωνει βουβα μαζι τους και να πνιγεται χωρις να μπορει να μιλησει.

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Ελπίδα; Υπάρχει ελπίδα στην Ελλάδα του σήμερα και του αύριο;

IZA είπε...

Συνάδελφε Sobraluz πολύ σωστά τα λες.Αυτή τη στιγμή που σου γράφω ακούω στις ειδήσεις για την αύξηση της αστυνόμευσης καιτων καμερών. Καλά πόσο πάτο πρέπει να πιάσουμε ακόμα για να ξεβολευτούμε και να βγούμε όλοι στους δρόμους;

γαστεροπλήξ είπε...

δυστυχώς όταν το καταλάβουν όλοι και κατεβούν στους δρόμους δεν θα σωζεται τίποτε πια.

δεν μπορώ να καταλάβω υπνωτικά είναι όλοι ποτισμένοι;

το χάνουμε το κορμί πατριώτη!!!

anthupodaskala είπε...

23 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΩ ΕΙΣ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΩΝ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΑΝΔΕΡΦΙΣΣΕΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΩΣ ΤΑ 65 ΔΗΛΑΔΗ 44 ΧΡΟΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΑ!! ΠΟΣΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ "ΓΙΑ ΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Ε, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΩ ΚΙ ΕΓΩ!!!" Ή "ΤΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ; ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ;" .....ΠΟΣΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ;;;;;; ΑΠΕΡΓΙΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!!

olivetreegirl είπε...

Πολύ καλά τα λες... Δεν ξέρω τι χρειάζεται πια για να ξυπνήσει αυτή η χώρα, για να πάψουν να ψηφίζουν τα ίδια ρεμάλια, για να αλλάξει επιτέλους κάτι!

katerina είπε...

Καλή Ανασταση γλυκεια μου.

πουαντερι είπε...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!
Με Αγαπη και Υγεια!!!!

Μαμά στο Δρόμο είπε...

Ναι μας οργίζουν τα σκάνδαλα, η διαφθορά, η οικονομική κατάσταση της χώρας, η οικονομική κατάσταση του σπιτικού μας.
Τι κάνουμε όμως για όλα αυτά;
Γκρινιάζουμε, βρίζουμε και σηκώνουμε τους ώμους, κοιτάζοντας να τη βολέψουμε.
Επιλέγουμε να μην ελέγχουμε κανέναν, να μην τιμωρούμε κανέναν, με τη σιωπηρή συμφωνία ότι κι εμείς θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από όλες τις μικρές παρανομίες που κάνουμε.
Μπορεί τα μεγάλα κεφάλια να έκλεβαν δισεκατομμύρια, αλλά κι ο μέσος έλληνας έκανε κι αυτός το ίδιο όπου μπορούσε.
Λέει ο λαός: "Όταν τρώνε το βιός σου, τρώγε κι εσύ με τα δύο χέρια."
Δε λέει "Όταν τρώνε το βιός σου, διώξε τους."
Αυτή η μοιρολατρία ότι δε μπορούμε ν' αλλάξουμε τίποτα είναι πολύ βαθιά ριζωμένη μέσα μας.
Για να λειτουργήσει όμως πραγματικά μια δημοκρατία, οι πολίτες πρέπει να ελέγχουν, να απαιτούν, να τιμωρούν με την ψήφο τους αν χρειαστεί.
Όχι να σκύβουν το κεφάλι στωικά ή να το κουνούν κυνικά.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails