Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Το γαϊδούρι και το σαμάρι

`

Τα εξάχρονα με ρώτησαν χθες το πρωί τι είναι απεργία και γιατί θα απεργήσω. Συνάδελφοί μου πάλι έλεγαν ότι η απεργία αυτή δε μας αφορά και ότι ο ΔΕΗτζής και ο γιατρός είναι προνομοιούχοι και δε μπορούμε να τους στηρίζουμε απεργώντας μαζί τους.
Στα μεν εξάχρονα παιδιά λοιπόν προσπάθησα να απαντήσω και να εξηγήσω όσο μπορούσα καλύτερα. Τους αφιερώνω όμως τη σημερινή και την αυριανή απουσία από τη δουλειά μου, και τούτο δεν είναι μόνο συμβολικό.
Στους συναδέλφους όμως που δε γνωρίζουν ή κάνουν ότι δε γνωρίζουν την έννοια της συλλογικότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης και γλυτώνουν έτσι το μεροκάματό τους, αφιερώνω τους στίχους του Κ. Βάρναλη με την εξαίσια φωνή του Ν. Ξυλούρη. Θα ήταν πολύ να περιμένω να διαταράξουν τη μικροαστική χοντροπετσιά, τη μνημειώδη αμορφωσιά και τη απύθμενη υποκρισία που τους δέρνει και να κοιτάξουν λίγο μακρύτερα από τη μύτη τους; Ας προσπαθήσουν να ξεχωρίσουν επιτέλους ποιο είναι το γαϊδούρι και ποιο είναι το σαμάρι και ας χτυπήσουν το σωστό. ΄Η μήπως το γνωρίζουν ήδη και καμώνονται την άγνοια γιατί πιστεύουν ότι -προσωπικά- θα τα βολέψουν;
Αληθινά δεν ξέρω ποια εκδοχή είναι η χειρότερη. Ας μάθουν τουλάχιστον ότι κάποιοι, και όλα να τα χάσουν, θα διατηρούν πάντα την εσωτερική τους ελευθερία. Μπορούν άραγε να ισχυριστούν και οι απεργοσπάστες το ίδιο;

2 σχόλια:

Roadartist είπε...

Πολύ σωστά τα γράφεις sobraluz.. και μπράβο σου!...Ειναι θράσσος να σε ρωτάνε "το λόγο" που θα απεργήσεις..Θράσσος..Αμορφωσιά ναι..πόσο με πληγώνει οτι αυτοί οι άνθρωποι διδάσκουν και διαμορφώνουν μελλοντικούς πολίτες..

Τονίζω το παρακάτω ρητορικό σου ερώτημα..πόσο μα πόσο δίκιο έχεις..

"Θα ήταν πολύ να περιμένω να διαταράξουν τη μικροαστική χοντροπετσιά, τη μνημειώδη αμορφωσιά και τη απύθμενη υποκρισία που τους δέρνει και να κοιτάξουν λίγο μακρύτερα από τη μύτη τους;"

Αν ήταν στη θέση του άνεργου, του απολυμένου..κλπ δεν θα είχανε τότε καμία απορία..

sombraluz είπε...

@ Nα΄σαι καλά road και ευχαριστώ για τη στήριξη.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails