Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Εδώ είναι Βαλκάνια



Καθαρή Δευτέρα στη μακεδονική ενδοχώρα. Τάφος πάνω στον αρχαίο-σημερινό δρόμο που ένωνε την Άνω με την Κάτω Μακεδονία, έξω από τους Πύργους Πτολεμαΐδας. Λαμαρίνες και σκουριασμένοι πάσσαλοι, ταμπέλα ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ,πληροφοριακή πινακίδα που έστησε ο τοπικός εξωραιστικός σύλλογος μετά από συνεδρίαση δραστήριου ΔουΣού, λάσπες και νιο χορτάρι. Δίπλα στον πωρόλιθο του 4ου π.Χ. κάδος σκουπιδιών σε "δημαρχιακό" πράσινο χρώμα.



Απλός, μονόχωρος τάφος. Περίπου 3 επί 3 μέτρα. Λευκό επίχρισμα. Συλημένος.Οι θολίτες λίθοι άφαντοι. Χτιστός διάδρομος δεξιά και αριστερά που οδήγησε τον αρχαίο θρήνο. Το ένα θυρόφυλλο ακόμη όρθιο, μέσα στο στροφέα του.



Δάπεδο από χώμα προσεκτικά πατημένο και τεφρογάλαζη ταινία ένα γύρο στους τοίχους. Ποιος, ποια; Το επέκεινα...

...και η κατάφαση της ζωής. Contre lumiere και αποδομημένο ζακετάκι για τη θυγατέρα, πίσω οι πρόποδες του Καϊμάκ. Τεράστιος τσιμεντένιος σταυρός Καντιώτη και αγωνιστικός χαρταετός οικογένειας, εκτός πλάνου.



Αργότερα, στο καφενείο του χωριού.Ραμποτέ ξυλεία στους τοίχους και στρογγυλά τραπέζια για την πρέφα. Λαγάνα με σουβλάκια, αγόρια και κορίτσια σε κύκλια παράταξη, το νταούλι που ταράζει τα σωθικά και τα ασύρματα μικρόφωνα στα χείλη των χάλκινων. Καλή Σαρακοστή, έστω και καθυστερημένα!

6 σχόλια:

Roadartist είπε...

"απλά" υπέροχα..

Να'σαι καλά! :)

sombraluz είπε...

Κι εσύ, road!

πουαντερι είπε...

Καλη σαρακοστη!!!
για τον ταφο τον αρχαιο τι να πω; νομιζεις πως δεν εχουμε δαχτυλα να βγαλουμε τα ματια μας; Κι ομως εχουμε 10 τον αριθμο λες να μην φτανουνε;
Τωρα γιατι μου λες οτι δεν ειναι οι Σαλονικοι οπως νομιζω; εγω αυτο καταλαβα με το βιντεο που ειδα!να εισαστε καλα και του χρονου παλι να το διασκεδασετε βρε!
Εγω δεν ξερω πως να αναρτησω βιντεακια και τα βλεπω μονη μου.

πουαντερι είπε...

Η κορη ΣΟΥΠΕΡ και το ζακετακι ομως της μαμας ακομα πιο ΣΟΥΠΕΡ!
Αντε τωρα να αρχισει να μαθαινει και η κορη. Μεγαλη την βλεπω για να πιασει βελονες.

πουαντερι είπε...

για πες μου αληθεια μερικες αναρτησεις μου μου ειπανε οτι δεν διαβαζονται. Φαινονται μονο παραξενα σχηματα.

πουαντερι είπε...

εχω κι αλλο προβλημα, στα email μου βρισκω την φραση mail delivery subsystem delivery status notification (failure) και μονο το δικο σου ονομα! μηπως ειναι καποια μυνηματα που δεν εχω παρει ή στειλει σε σενα χωρις να το ξερω;

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails