Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Κι άλλο κασκόλ;




Και ένα καθυστερημένο μάλλινο. Το αναρτώ προς μεγάλη χαράν, ελπίζω, της φίλης Πουαντερι. Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει σαφώς διαχωρισμένες την καλή και την ανάποδη μεριά. Το γεγονός αυτό ίσως το κάνει λιγότερο κατάλληλο για κασκόλ μια και δεν εξασφαλίζει την αντιστρεψιμότητα. Η καλή του θυμίζει αυτό που οι παλιές ονόμαζαν "ψαροκόκαλο", το οποίο είναι σχέδιο μάλλινου υφάσματος. Έτσι βέβαια ονομάζεται και η βελονιά με την οποία ράβουμε τα στριφώματα. Μια άλλη περιγραφή του σχεδίου είναι " βέλη που ταξιδεύουν" αφού σχηματίζονται βελάκια που δείχνουν σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους:

Το μαλλί που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι μάλλον χοντρό αλλά και με άνισο πάχος. Αυτό δημιουργεί ,από μόνο του, ένα "τρισδιάστατο " αποτέλεσμα. Οι δοκιμές μου σε μονόχρωμο και ισόπαχο μαλλί δεν απέδωσαν κάτι ενδιαφέρον, απλώς βεβαιώθηκα για την πλέξη. Οι βελόνες μπορούν να είναι ανάλογες ή χοντρότερες. Το μέγεθος θα προκύψει, όπως πάντα, μετά από την εφαρμογή της κλασικής μεθόδου "δοκιμή και λάθος". Τέλος, θα χρειαστεί ζυγός αριθμός πόντων.

Το κασκόλ δεν είναι τίποτε περισσότερο από την επανάληψη των δυο αυτών σειρών:
  1. Σειρά 1: 1 πόντος καλή,* ένας πόντος άπλεκτος, ένας πόντος καλή (αλλά πριν τον αφήσουμε να περάσει στη δεξιά βελόνα κάνουμε και ένα ρίξιμο κλωστής γύρω από τη βελόνα) ,περνούμε τον άπλεκτο πόντο πάνω από τον πόντο καλή και το ρίξιμο, συνεχίζουμε από το * μέχρι το τέλος. Ο τελευταίος πόντος είναι καλή.
  2. Σειρά 2: 2 πόντοι μαζί ανάποδη, αλλά πριν τους περάσουμε στη δεξιά βελόνα ξαναπλέκουμε ανάποδη τον πρώτο από τους δυο. Συνεχίζουμε μέχρι το τέλος.

(για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ)




5 σχόλια:

πουαντερι είπε...

καλα εισαι πολυ SUPER το ειχες πλεξει και δεν το θυμασαι; πως το βρηκες τοσο γρηγορα; αν σε ειχα κοντα μου θα σε φιλουσα, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!

sombraluz είπε...

@ πουάν :Ε, τι τα φοράμε τα γαλόνια; Ταχύτης, αποτελεσματικότης, εξυπηρέτηση.Το έμβλημα του καταστήματος! Όχι, δεν το είχα πλέξει, αλλά ήταν πολύ εύκολο να το βρω αφού μου είπες που περίπου ήταν. Κατάλαβες σε ποιο σημείο έκανες λάθος;

πουαντερι είπε...

Αχ ναι δεν μαζευα τους ποντους στην αναποδη και ετσι γινοτανε η τρυπα.Τωρα ομως ειμαι οκ. το δοκιμασα και μου βγηκε ακριβως το ιδιο.

Unknown είπε...

τέλειο!

Dina είπε...

para poli wraia pleksi kai tromero to apotelesma bravo :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails