Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Επιτέλους, ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;

Κάποτε την ονόμαζαν Βουδουροφυλλάδα, από τον πρώτο ιδιοκτήτη - και ιδρυτή της- το Βουδούρη. Θυμάστε;
Εδώ και δυο χρόνια την έχει αγοράσει η Αγγελοπούλου -Δασκαλάκη.
Στο σημερινό της φύλλο "διαφωνεί" με τη δική μου χτεσινή διαπίστωση, αυτή με την οποία έκλεισα το post. Ωραία.
Το πρόβλημα είναι , κατά την ταπεινή μου γνώμη, ότι τέτοιου είδους διακυρύξεις -τύπου μανιφέστου- δεν καταφέρνουν να κρύψουν τους ευσεβείς πόθους αυτών που πληρώνουν τις δημοσιογραφικές γραφίδες. Η έντιμη αγανάκτηση που ξεχειλίζει από το πρωτοσέλιδο αυτό μου φέρνει στο νου την εικόνα του "νοικοκυραίου" των κατηχητικών, της χούντας, του σκοπιανού, του εμφύλιου. Λίγο από Ξανθόπουλο ίσως, μπορεί και κομματάκι Όργουελ.
Αν ήταν ερώτηση, θα ήταν από εκείνες που επιδέχονται μόνο μια απάντηση, ρητορικές δεν τις λέγαμε στο σχολείο; Μα εγώ τις φοβάμαι και τις αντιπαθώ τις ερωτήσεις που έχουν σίγουρη την απάντηση.
Λοιπόν, ίσως δεν έχει και τόση σημασία αν μας κυβερνά ο Εφραίμ ή όχι. Στη στροφή του δρόμου οι κασσάνδρες βλέπουν ήδη το νέο τύπο πολιτικού, τους επιχειρηματίες. Βγενόπουλοι και Αγγελοπούλαινες, άνθρωποι που κατά δήλωσή τους είναι αυτοδημιούργητοι, σκληρά εργαζόμενοι και αδιάφθοροι. Η απαξίωση των πατροπαράδοτων πολιτικών τζακιών βρίσκεται σε εξέλιξη, ήδη. Η αποκάλυψη τόσων σκανδάλων, τόσης ξετσιπωσιάς δεν μοιάζει να οδηγεί στην εξυγίανση της δημόσιας ζωής. Μάλλον την αλλαγή της φρουράς προετοιμάζει. Τέρμα οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, ζήτω οι εγχώριοι Μπερλουσκόνηδες που θα οδηγήσουν την Ελλαδίτσα πιο βαθιά στη χώρα των Μακάρων. Στο κάτω κάτω αυτοί είναι ήδη ζάπλουτοι, δε θα περιμένουν να εκλεγούν για να πλουτίσουν.
Και αν ο Εφραίμ και το Βατοπέδι έχουν ψιλοκαεί, έ, τι πειράζει. Εδώ το " από καλογέρους το μοναστήρι να 'ναι καλά" βρίσκει την κυριολεκτική του σημασία. Και οι νέοι επικυρίαρχοι θα βρουν κάπου ν' απαγκιάσουν τις μεταφυσικές τους ανησυχίες. Κάπου να χειροφιλήσουν για να μπορεί και η θειακούλα της γειτονιάς να τους ψηφίσει σαν αναγνωρίσιμο κώδικα. Να , η Αγγελοπούλου- ως πιο κοσμοπολίτισσα από τον χτεσινό ξελιγωμένο, τον Ρουσόπουλο - καταφεύγει στο Φανάρι. Τι συνειρμός! Πάλι με χρόνια με καιρούς...
Η ανάσταση του Γένους και η ανάσταση της πολιτικής ζωής. Θα ζήσουμε πάλι μέρες δόξας τύπου Ολυμπιακών. Και, φιναλμέντε, θα πληρώσουμε αδιαμαρτύρητα το λογαριασμό.
Διάολε, αυτό δεν είναι και το ζητούμενο;

13 σχόλια:

katerina είπε...

Να σου πω καλή μου, αν γνωρίσει μερικές sobraluz, ο νομαρχούλης, λες να έχει κάτι να σκιαξει την μακαριότητα του;;;;

υ.γ.λοιπόν η Θασσαλονίκη αποκτά πολύ ενδιαφέρον. Χαρηκα που σε βρηκα.

sombraluz είπε...

@ αικατερίνα: Ο νομαρχούλης είναι το κουκούτσι ενός σουρεαλισμού τύπου Όργουελ. Ο συνειρμός σου απολύτως κατανοητός.
Κι εγώ χαίρομαι να σε διαβάζω.

. είπε...

Αγαπητή μου Κυρία
Ίσως είστε Καλαμαριώτισα... Κάτι τέτοιο συμπεραίνω διαβάζοντας τον "ΦΡΑΧΤΗ"
Θαυμάσιο κείμενο που θα ήταν χαρά μας να το φιλοξενήσουμε στην εφημερίδα της Δημοτικής μας Παράταξης. (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ)
Ζητάμε την άδεια σας λοιπόν, να δημοσιεύσουμε το άρθρο σας στη μηνιαία εφημερίδα της Καλαμαριάς "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ"
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)
Επικεφαλής της παράταξης "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ"
klynn@otenet.gr

Ανώνυμος είπε...

Η πέτρα για την διατύπωση του ερωτήματος «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;» το οποίο από ιδρύσεως του νέου κράτους πλανώνταν, ρίχτηκε στη Σπανδωνή και Ερμού τον Μάη του ’63… Κάθε που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη το νοιώθω, το ζω. Και τώρα η προτομή για το Γρηγόρη μας το θυμίζει. Φαίνεται πως με την ανατροπή των ιδεών και αξιών οι απόγονοι των πνευματικών πατεράδων των τρικυκλάδων μπορούν να το διατυπώνουν ανάστροφα και ονομαστικά. Έτσι, για να γίνουν βεζίρηδες στη θέση του βεζίρη.

Η φάρσα της επανάληψης!

Στέργιος

faraona είπε...

Sobraluz μου
απ το κακο στο χειροτερο ...
ακουγεται πολυ τετρημενο πια αλλα ετσι ειναι διοτι.

πολυ καλα τα λες

την καλημερα μου

πουαντερι είπε...

Καλησπερα!
Βρε sobraluz μου ενω μου δειχνει οτι εχεις κανει νεα αναρτηση, εγω δεν μπορω να την δω; με βγαζει εδω, σε αυτην την αναρτηση......
Αβυσος οι υπολογιστες τελικα!!!!!!!!

sombraluz είπε...

@ ανώνυμο Στέργιο: Συμφωνώ με τη διαπίστωσή σου ότι "αυτός ο τόπος" εκτός από πρόβλημα διακυβέρνησης έχει και προβλήματα μνήμης και όρασης. Ευχαριστώ.

sombraluz είπε...

@ πουάν:Δεν έχω ιδέα, για το τι μπορεί να συμβαίνει. Προσπάθησε αργότερα πάλι.

Roadartist είπε...

Το ειδα το εξωφυλλο αυτο σε ενα περιπτερο..και πραγματικα μου εκανε εντυπωση..
Η γιαννα δεν ειναι δεξια? καλα τωρα τι ρωταω..Καλα ας μη το ψαχνω γιατι με τα πολιτικα αηδιαζω..Ποτε θα βρεθει καποιος που να κυβερνησει αυτη τη χώρα, με συναισθηση και τιμιοτητα?

creationsbyeve είπε...

την ίδια απορία με την roadartist έχω και γω χρόοοονια τώρα!!!!!!

sombraluz είπε...

@ road: Όταν το θελήσουμε εμείς, αγαπητή καλλιτέχνιδα. Όταν το θελήσουμε εμείς.

sombraluz είπε...

@ εσπέρα: Και δεν είσαι η μόνη. Έλα όμως που η ιστορία επαναλαμβάνεται...

πουαντερι είπε...

καλημερα καλη εβδομαδα!
ακομα εδω ειμαι εγω δεν ξερω τι φταιει και δεν βλεπω τα νεα σου;

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails