Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Το ποτάμι

`
Να και μια "μεταμοντέρνα" χρήση του πλεξίματος, αφού η αρχική του -να ντύνει ζεστά και γερά- δεν είναι πλέον και η μοναδική. Μεταξύ Μαΐου του 2006 και Μαΐου του 2007 άνθρωποι απ΄ όλο τον κόσμο συνεισέφεραν από ένα πλεκτό τετράγωνο κομμάτι πλευράς 15 εκ. με σκοπό να δημιουργηθεί το πρώτο "knitition" - ένας μοναδικός πλεκτός ποταμός.



Το εγχείρημα είχε σαν σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το πρόβλημα της έλλειψης του νερού και της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.



Στάλθηκαν στο Λονδίνο περίπου 100,000 πλεκτά τετράγωνα, κάθε απόχρωσης και σχεδίου. Το "ποτάμι" ,όταν συναρμολογήθηκε, ξεπέρασε τα 600 μέτρα σε μήκος .

Το "ποτάμι" ενώ διατρέχει το εξωτερικό του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας,και τη γέφυρα του Λονδίνου με κατεύθυνση το Κοινοβούλιο.


Χρησιμοποιήθηκε σε διάφορες εκδηλώσεις,πορείες διαμαρτυρίας στο Κοινοβούλιο και events για να τραβήξει την προσοχή του κόσμου, να ασκήσει επιρροή στους πολιτικούς και να επηρεάσει την κοινή γνώμη.

Στο τέλος των εκδηλώσεων ένα τμήμα του "ποταμού" παραδόθηκε στον αριθμό 10 της Ντάουνιγκ Στρητ . Μα καθώς δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι το πλέξιμο και οι Μη Κυβερνητικές, Μη κερδοσκοπικές κλπ οργανώσεις θα σώσουν τον κόσμο αναρωτιέμαι, τι να το έκαναν άραγε οι διάσημοι ένοικοι αυτού του σπιτιού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails